VIDEO Cultuurmakers – Lisa Sprenkeler

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Lisa Sprenkeler uit Eibergen.

Ze houdt van kleuren. En vooral roze. “Pink is always a good idea” dat kwam ze ooit een keer tegen op een tegeltje en dat paste heel goed in haar collectie. Ze is eigenlijk bloembindster, maar zocht iets wat ze thuis, aan de keukentafel kon doen, om iets voor zichzelf te hebben. En dat is stippen geworden. Haar enthousiasme hiervoor draagt ze over tijdens haar workshops. Het mooie is, dat iedereen het kan. Zet je een stipje verkeerd dan haal je dat weer weg. Zolang je kunstwerk nog niet is afgebakken, kun je er nog van alles aan veranderen.

Lisa werkt graag vanuit een bestaand idee en geeft er dan een eigen draai aan. Haar kunstwerken ontwikkelen zich tijdens het stippen. Ze vindt het een uitdaging om kleuren te gebruiken, die ze niet zo gauw zou kiezen, maar die samen iets moois worden.

Mensen zich fijn laten voelen, doen waar ze blij van worden. Dat is wat Lisa graag doet tijdens haar workshops.

Kunstmarkt Haaksbergen 2024

Lisa Sprenkeler is één van de deelnemers aan de Kunstmarkt Haaksbergen 2024, die voor de 18e keer georganiseerd wordt, op zondag 21 juli 2024. De Kunstmarkt Haaksbergen is een wervelend, kleurrijk, vernieuwend, creatief evenement waar kunst- en cultuurmakers en vele, vele bezoekers iedere zomer naar uitkijken. De Kunstmarkt Haaksbergen 2024 zal worden gehouden in Park Scholtenhagen.

Kijk voor meer informatie op de website van Lisa Stipt

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview, montage, tekst en eindredactie: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet