VIDEO Cultuurmakers – Semra Heydari

Semra Heydari is deze keer onze cultuurmaker. De in Hengelo woonachtige kunstenares gebruikt het warme en grillige van hout om haar kunst mee te maken.

In de omgeving van Haaksbergen vind je een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Ze gebruikt liever geen elektrische apparatuur, houdt van stoere dingen, zoals hakken in hout. Semra is graag in het bos, tussen de bomen. Ze voelt ze ook. Een boom is net zoals wijzelf. Soms heb je bijna niets om je te voeden, maar als je goede wortels hebt, dan sta je toch stevig genoeg. En de takken, die kunnen alle kanten nog op, net als het leven.

Een holle, verbrande boomstam zou je misschien in een open haard doen, maar Semra ziet in elk stuk hout een kunstwerk. Hout, vuur en metaal, dat zijn de elementen, waar ze mee werkt in haar atelier. Het vuur natuurlijk buiten, dat houdt ze goed onder controle, zodat het verbrande hout zo wordt als ze wil.

Ze maakt zelf kunst, maar geeft ook graag workshops. Semra vindt het fijn om gezamenlijk met anderen mooie dingen maken. Werken met mensen, ze de tools geven om iets te creeren, en tegelijkertijd sociaal bezig zijn. Want kunstenaar zijn, maakt soms een beetje eenzaam.
En het werken met verdwaald hout toont ons ‘the circle of life’.

Kijk voor meer informatie op de website van Semra Heydari

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview: Christa Wensink
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet