VIDEO Cultuurmakers – Theo Hassing

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Theo Hassing uit Losser.

Wat hebben bonsai en pyrografie gemeen? Dat werd ons duidelijk toen we met Theo Hassing aan het praten waren. Het gesprek begon natuurlijk over de kunst, waarmee hij en zijn vrouw op kunstmarkten staan, maar die boompjes kwamen ter sprake en tja, als Theo daar eenmaal over begint, dan zie je dat deze veelzijdige man veel over deze Japanse kunst weet. Om nieuwe bonsai boompjes te maken gaat hij op zoek naar zaailingen, en maakt daar uiteindelijk hele kunstige miniatuurboompjes van.

Theo en zijn vrouw Corry zijn altijd al creatief geweest. Hun motto is: wat je maakt moet betaalbaar zijn voor iedereen en toch een beetje anders dan wat anderen maken. Het hout waar Theo mee werkt komt van de zagerij en is meestal afvalhout en ook de stukken gekleurd glas, die hij in zijn hout verwerkt, zijn overgebleven van grotere delen. Door slim winkelen kun je soms leuk je slag slaan en een originele basis voor een volgend kunstwerk zien. En die koop je natuurlijk!

Als je lichamelijk niet meer kan wat je altijd deed, dan moet je maar kijken wat je wel kan. Theo heeft zo’n positieve houding. Met al dat moois om je heen word je gewoon vanzelf blij.

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview, montage, tekst en eindredactie: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet