VIDEO De Bolle Buik van Brutus

Jannemieke van Wolferen schreef midden in de roerigste tijd van haar leven een kinderboekje, met eigen tekeningen.

De Bolle Buik van Brutus is het eerste prentenboek (voor 5 tot 8 jarigen) van Jannemieke van Wolferen. Ze vond het altijd al leuk om verhalen te vertellen. Op haar erf lopen kippen, schapen, hangbuikzwijntjes en een leuke hond: “Die kun je genoeg avonturen laten beleven”.

Haar boek gaat over Brutus, een van haar hangbuikzwijntjes. Brutus heeft zo’n buikpijn! Niets helpt, tot hij dicht tegen Bella aan mag kruipen. Het is een beetje een autobiografisch dit verhaal. De schrijfster heeft zelf een moeilijke tijd: er is bij haar borstkanker geconstateerd en een hersentumor.

Gelukkig zit ze zo in elkaar dat ze ging zoeken naar wat er nu nog wél kon. “Een boekje! Mooi ook om iets tastbaars achter te laten voor mijn kinderen”.

De Bolle Buik van Brutus

Het verhaal is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar. Het verhaal wordt verteld door grappige tekeningen en op een luchtige toon. Brutus, het varken, wordt ziek. Hij krijgt allerlei goedbedoelde adviezen van de andere dieren om beter te worden. Wat moet hij toch met al die adviezen? Gelukkig helpen ze hem er uiteindelijk wel doorheen.

Het prentenboek is te bestellen bij het Boekengilde of te koop bij de readshop in Goor.

Kijk voor meer informatie op de website van het Boekengilde

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Meer Cultuur uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet