VIDEO De Buurtbus gaat vanaf 1 april weer rijden

De Buurtbus is voorzien van de nodige extra maatregelen zodat ze weer veilig ingezet kan worden.

De buurtbus Haaksbergen – Buurse gaat vanaf 1 april 2021 weer rijden. De Buurtbus is voorzien van de nodige extra maatregelen zoals een luchtfilter, kuchschermen en extra ventilatie zodat ze weer veilig ingezet kan worden.

De Buurtbus Buurse- Haaksbergen en Omstreken verzorgt al bijna 40 jaar op werkdagen de mobiliteit in en tussen Haaksbergen en Buurse tot aan de grens bij ter Huurne Hollandmarkt (Keolis/ Syntus- Twens-buslijn 595) en biedt vele overstapmogelijkheden op het busstation Haaksbergen.

Het vervoer wordt uitgevoerd door ongeveer 35 vrijwilligers. Jaarlijks worden circa 10.000 passagiers vervoerd. De Buurtbus legt jaarlijks zo’n 100.000 km af over een traject van 14 kilometer.

De financiering van de Buurtbusvereniging geschiedt met subsidiegelden van de Provincie Overijssel, Syntus, Gemeente Haaksbergen en diverse sponsors.

Naast vervoer van scholieren en mensen naar hun werklocatie maken ook passagiers gebruik van de Buurtbus voor bezoek aan familie, boodschappen, bezoek aan gezondheidscentra etc. Ook passanten en toeristen maken graag gebruik van de Buurtbusfaciliteiten. De Buurtbus is van groot belang gebleken voor de mobiliteit in de Regio Buurse- Haaksbergen en via overstap van en naar Ahaus.

Het Bestuur van de Buurtbusvereniging streeft naar een groot aantal gebruikers en biedt een voldoende mogelijkheden om deze wijze van vervoer optimaal te benutten. De kosten zijn beperkt en in vele gevallen lager dan gebruik van een auto. Een kaartje enkele reis kost 2,00 euro. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis.

Op de route is handopsteking, ook buiten de bushaltes, voldoende om in of uit te stappen. Via het busstation Haaksbergen zijn er meerdere overstapmogelijkheden naar plaatsen in Twente en Achterhoek, zoals Enschede, Hengelo, Tubbergen, Borculo, Groenlo, Doetinchem etcetera. Ook een doorreis naar Ahaus en tussenliggende plaatsen als Alstatte, Ottenstein en Wullen, is mogelijk binnen de dienstregeling van de Bürgerbus Ahaus- Haaksbergen en een vijftal aansluitingstijden aan de grens.

kijk voor meer informatie op de website van Buurtbus Buurse-Haaksbergen

Meer video’s uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet

https://youtu.be/7rA3GghOVzQ