VIDEO De grote Carnavals optocht komt er weer aan met een nieuwe feest locatie!

Op 9 en 10 februari 2024 is er een groot carnavalsfeest in Haaksbergen met op vrijdagavond de sleuteloverdracht op het gemeentehuis. Daarna zal er een preparty zijn bij Het Hagen.

Het Hagen is de nieuwe feestlocatie voor het Haaksbergse carnaval. De Lourdeskerk, waar voorheen het carnavalsfeest werd gevierd, wordt verbouwd om er woningen van te maken. De organisatie van de optochtcommissie HaKaOp moest daarom op zoek naar een nieuwe locatie.

De HaKaop hoopt bij Het Hagen de komende jaren mooie carnavalsfeesten te kunne organiseren. De locatie is ruimer, met meer ruimte voor alle voorzieningen zoals toiletten, eetgelegenheden en parkeerplaatsen.

Zaterdag 10 februari vindt de grote carnavalsoptocht plaats. De deelnemers aan de optocht komen uit Haaksbergen en omliggende plaatsen. De optocht start om 14:00. De route zal zijn: de Kruislandstraat op en via de Eibergsestraat, Stationsstraat, Ruijschenborg, Markt, Spoorstraat en Lansinkstraat linksaf Eibergsestraat op. Daar eindigt de optocht.

Vervolgens zal men naar Het Hagen gaan. Daar barst dan het grote carnavalsfeest los, met om 18:15 uur de prijsuitreiking.

Kijk voor meer informatie op de website van HaKaOp

Kijk hier voor meer nieuws over carnaval

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet