VIDEO donderdag 24 december 21.00 uur: ‘Kerst in Haaksbergen’

De gezamenlijke kerken komen met de Kerst naar de mensen toe.

Op Kerstavond, donderdag 24 december, zendt RTV Sternet van 21.00 – 22.00 het Kerstevent ‘Kerst in Haaksbergen’ uit. Vanwege Corona moeten de Kerkdeuren dicht blijven op Kerstavond. Als de mensen niet naar de Kerstnachtdiensten toe kunnen komen, komen gezamenlijke kerken met behulp van RTV Sternet met het Kerst naar de mensen toe.

Een aantal Haaksbergse geloofsgemeenschappen heeft de krachten gebundeld en een Kerstnachtevent van een uur op poten gezet als alternatief voor de Kerstnachtvieringen.

In dit Kerstnachtevent komen gewone mensen en voorgangers, kerkmensen en andere mensen van goede wil aan het woord. Zo komen de wereld van ouderen, jongeren en beleidsmakers in beeld naast die van de kerken. Natuurlijk is er ook muziek en gebed. Het event is uitdagend en vertrouwd, vol verlangen en ook vol vaart.

‘Kerst in Haaksbergen’ is ook interactief. Alle Haaksbergenaren worden uitgenodigd om een kaars voor hun raam te zetten als lichtpuntje in het donker. Zo weven we een web van licht door en over Haaksbergen. Als heel Haaksbergen meedoet branden er aan het eind van dit Kerstevent in Haaksbergen zoveel kaarsen voor de ramen dat niemand om het licht heen kan en het ons allemaal omarmt. Als we de krachten bundelen wordt het ondanks de afstand die we moeten bewaren toch een “Stille nacht, heilige nacht” om nooit te vergeten.

Kerst in Haaksbergen is een project van de Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse, Christengemeente Joshua en het Leger des Heils Haaksbergen dat in goede oecuemenische samenwerking afgestemd is met de Rooms Katholieke Fransiscus-van-Assisi-Parochie. Zo wordt het “Kaars voor je raam” initiatief door alle Haaksbergse kerken gedragen.

Het programma ‘Kerst in Haaksbergen’ is te zien op het Youtube kanaal van RTV Sternet, vanaf 24 december 21.00 uur.