VIDEO Druk bezochte editie van Haaksbergse proeftuin ‘Sound of Art’

De culturele proeftuin ‘Sound of Art’ geeft kunstenaars en hun werk letterlijk een muzikale stem.

‘Een uniek, spetterend evenement waarbij kunstwerken een eigen ‘stem’ krijgen door middel van muziek’, zo noemt Jolanda Bouwmeesters haar initiatief voor een baanbrekende culturele proeftuin in Haaksbergen: vijf kunstenaars (Yvonne Korshuize, Jolanda Bouwmeesters, Erik Loman, Herman Wansing en Tom de Jong) hebben een gedicht geschreven over hun favoriete kunstwerk. Twee singer-songwriters (Pien Kuipers en Didier Leclaire van Toon Audio ) hebben daar muziek bij geschreven.

Op zondag 25 september werden in de Beeldentuin Haaksbergen al deze kunstenaars met hun werk in het zonnetje gezet, en daarbij werden de bijbehorende liedjes vertolkt. Pien en Didier vertolkten 3 nummers en via Noabermuziek traden Tanja Lammers en Herman ten Thije op. Youri ten Dam van Popscool ging los op een rocknummer. RTV Sternet maakte een video registratie van het geheel.

Jolanda: ‘Op deze manier verbinden we verschillende onderdelen van de kunst- en cultuursector met elkaar. Het hele spektakel wordt daarom ook actief ondersteund door de Cultuur Coalitie Haaksbergen’.

Dit evenement is mogelijk gemaakt door de steun van sponsoren, de ‘vrienden van de beeldentuin’. Zij zorgen ervoor dat de Beeldentuin Haaksbergen gratis toegankelijk is voor iedereen en mooi onderhouden wordt. Wilt u ook vriend van de beeldentuin worden door middel van een (kleine) donatie? Doneer en ontvang een leuke attentie bij uw volgende bezoek!

Over de Cultuur Coalitie Haaksbergen

De Cultuur Coalitie Haaksbergen (CCH) is een overkoepelende culturele stichting van kunstbeoefenaars in Haaksbergen, professionals en amateurs, ontstaan vanuit een burgerinitiatief. De deelnemers aan de CCH bundelen de krachten om een Kunst & Cultuursector neer te zetten die zichtbaar en bereikbaar is en waar iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, etniciteit, religie, ziekte of beperking, aan mee kan doen. Een sector die op de toekomst gericht is en zichzelf voortdurend uitdaagt en vernieuwt.

De Cultuur Coalitie Haaksbergen brengt vernieuwing en innovatie in de Haaksbergse kunst en cultuur. Jaarlijks organiseert CCH met dat doel enkele vernieuwende evenementen die aan een zo groot mogelijk publiek laat zien wat er mogelijk is aan kunst en cultuur in Haaksbergen. De culturele proeftuin ‘Sound of Art’ is één van die evenementen.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Beeldentuin Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Meer cultuur uit Haaksbergen

Kijk video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Met medewerking van: Erna Binnendijk, Jolanda Bouwmeesters, Fahid Choury, Laurence de Groot, Eelco van den Kerkhoff, Milad Rezek, Peter Jan Schoonen, Gert ten Thije, Michel van der Voort, Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet

Met dank aan de provincie Overijssel, de Cultuur Coalitie Haaksbergen, RTV Borne