VIDEO Echtpaar Scholten ontvangt Albert Rozema prijs

De Historische Kring Haaksbergen wil met deze prijs mensen stimuleren om mooie dingen uit het verleden te bewaren en te koesteren.

De Albert Rozema prijs wordt elk jaar op de verjaardag van wijlen Albert Rozema uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan een persoon of familie die een leuk of bijzonder detail van zijn/haar huis heeft bewaard na bijvoorbeeld een restauratie. Het gaat hierbij uitdrukkelijk om een detail en niet om de gehele restauratie! Dit kan een mooie deur zijn of een raam. De Historische Kring Haaksbergen wil met deze prijs mensen stimuleren om mooie dingen uit het verleden te bewaren en te koesteren.

Mieke en Ruud Scholten hebben zo’n pand gekocht in 2017, omdat ze het allebei leuk vonden om in een oud huis te wonen, dit op te knappen en alles zo veel mogelijk in de originele staat terug te brengen of te behouden. En dat is ze gelukt, al zijn ze nog lang niet klaar. Het pand stamt volgens het kadaster uit 1902. Het perceel, waarop dit was gebouwd, was erg groot. Daar zijn meerdere huizen op gebouwd, waarvan de bewoners ook zijn uitgenodigd om bij het uitreiken van de prijs aanwezig te zijn.

Albert Rozema was een winkelier in Haaksbergen. Hij had een winkel in kleding en huishoud textiel. Zijn winkel is tot op de dag van sluiting nooit veranderd m.b.t. de inrichting. Alles was nog precies zoals bij de opening. Albert had een hekel aan veranderen!! Naar hem is dus de prijs vernoemd.

CCH
De Cultuur Coalitie Haaksbergen brengt vernieuwing en innovatie in de Haaksbergse kunst en cultuur. Jaarlijks organiseert CCH met dat doel enkele vernieuwende evenementen die aan een zo groot mogelijk publiek laten zien wat er mogelijk is aan kunst en cultuur in Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie over de Albert Rozema prijs op de website van de Historische Kring Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Meer Cultuur uit Haaksbergen

Meer Video’s uit Haaksbergen

Volg het Nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet