VIDEO Eerste wandelconcert Buurserzand met Double6

Natuurmonumenten organiseert wandeltochten.

Zaterdag 10 juli om 19:00 uur ging het eerste wandelconcert door het Buurserzand van start. Dit wandelconcert werd georganiseerd door Natuurmonumenten. In verband met het Coronabeleid konden er 40 mensen mee tijdens de wandeling en gelukkig was ik er één van.

We liepen, onder leiding van Simone Damhof en diverse geweldige vrijwilligers, vanaf het infocentrum De Wakel richting Los hoes “De Bommelas” waar een heerlijk drankje klaar stond en het gitaar duo, Paul Homan en Rudi Oude Vrielink van Double6. De twee heren zongen de prachtigste nummers van Boudewijn de Groot.

De koeien vonden de mensen en het gezang zeer interessant en stonden rustig mee te genieten. Ze luisterden mee onder het genot van een slokje melk bij mama koe. Totdat het zachte applaus kwam . . . en weg waren ze.

Vervolgens ging de wandeling richting het Buursermeertje. De mensen waren tijdens het wandelen aan het praten en aan het lachen met elkaar, of je elkaar kende of niet. Aangekomen bij de tweede stop werden we getrakteerd op hartige hapjes, frisdrank, koffie of thee. De twee heren van Double6 pakten hun gitaren en zongen voor het Buursemeertje “onder de groene Hemel” en “Vlinder”, fantastisch.

Lopend richting het Rietschot kwamen we reeën met kalfjes tegen. Op het uitzichtpunt in het Rietschot was de laatste stop. Ik liep rustig door omdat ik van een afstand foto’s wilde maken. Over het water en de heide hoorde ik het duo samen met de wandelaars zingen. Het was zo mooi en rustgevend.

Terug komend op De Wakel was iedereen vrolijk en voldaan. Het was in één woord geweldig en een groot succes!

Double6 is een zang-gitaarduo bestaande uit Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. Zij steken muziek van toen en nu in een akoestisch jasje overgoten met hun eigen sound, waardoor deze erg verrassend kunnen klinken. Zij spelen voor elke gelegenheid toepasselijke muziek, immers in de kroeg is er gezelligheid, tijdens een diner moet het sfeervol zijn. Kenmerken van Double6 zijn dan ook; Professionaliteit, sfeerverhogend, uitstekende klankweergave, verrassend. Zij spelen in kroegen, feesten, partijen, exposities, diner, evenementen, etc.

Kijk voor meer informatie op de website van Double6

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen

Camera, foto’s, montage en tekst: Judith Nijlant
Een productie van RTV Sternet