VIDEO Engelse mijlenloop

Ondanks en dankzij de regen en kou was de mijlenloop een succes.

De Engelse Mijlenloop is met zijn typisch Engelse weer en entourage een feest in het centrum van Haaksbergen. Ondanks de kou en regen stonden er weer veel deelnemers aan de start voor de traditionele voorjaarsloop. De afstanden die gelopen werden waren de vijf en de tien Engelse Mijlen. De kids renden zo hard als ze konden met de Kid run.
Het parcours voerde de deelnemers door het fraaie buitengebied van Haaksbergen. Van het dorpshart richting de hoge Es bij de Buurserbeek ging het om dan langs de Oostendorper Watermolen via het Scholtenhagen weer richting de Markt te gaan. Deelnemers aan de 10 mijl legden het parcours twee keer af.

De Engelse Mijlenloop is met zijn typisch Engelse entourage uitgegroeid tot één van de grootste en leukste recreatieve wedstrijden in het oosten van het land. Bij de Mijlenloop gaat het behalve om de prestatie óók om de sfeer en gezelligheid in het dorp en onderweg. Zowel fanatieke als beginnende hardlopers beleven veel plezier van de hardloopwedstrijd. Niet in het minst door het enthousiaste publiek aan de kant en de mooie route.

Kijk voor meer informatie op de website van de Engelse Mijlenloop

Kijk meer sport in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Astrid ten Voorde en Hanneke Straten
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet