VIDEO Erik Maas vertelt over Tai Chi

Erik Maas is een gepassioneerde Tai Chi leraar

Anderhalf jaar geleden begon Erik Maas met het geven van Tai Chi lessen in Haaksbergen. Het is voor iedereen want zowel mannen als vrouwen kunnen hieraan deelnemen. Erik Maas vertelt: “Tai Chi is kort gezegd tot jezelf komen. Iedereen kan Tai Chi beoefenen en met alle beperkingen wordt rekening gehouden.” Tai Chi komt uit China en Erik Maas heeft zelf ook veel met de Chinese cultuur. “Ik zie veel mensen waarvan ik weet dat ze niet echt in hun kracht staan. Ik probeer met mijn lessen deze mensen in hun kracht te laten komen.”

Tai Chi staat ook bekend om de langzame bewegingen: “Door die langzame bewegingen wordt de kwetsbaarheid groot. Hierdoor haken sommige mensen wel af” zegt Erik Maas. Ondanks die grote kwetsbaarheid zijn de deelnemers zeer te spreken over de lessen die Maas geeft. “Ik vind het heerlijk om de lessen te volgen, je komt echt tot jezelf” zegt een van de deelnemers. Een andere deelneemster vertelt dat ze het ooit ergens in het buitenland had gezien en hoopte dat het nog eens op haar pad zou komen. Ze is dan ook heel blij met de lessen van Erik Maas.

Dat Tai Chi ook geschikt is voor mensen met een rollator, vertelt één van de andere deelneemsters: “Ik heb al ervaring met Tai Chi door mijn therapie in Enschede, maar het is mijn eerste keer hier. Het is prima te volgen, ook als je het zittend doet, dus ik denk dat ik hier mee doorga”.

Kijk voor meer informatie op de website van Erik Maas

Meer sport uit Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen

Camera, interview en montage: Constance van Wolferen
Tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Sternet