VIDEO Expositie Kriebelbeestjes bij Groencentrum ‘t Niej’nhoes

Laat je inspireren in het tuincentrum door de Kriebelbeestjes van Rosanna Feikens.

Tuincentrum Niej’nHoes speelt in op thema’s van het jaar. De kunstenares, die exposeert met haar Kriebelbeestjes, gaat ook workshops geven. Onder andere pompoen snijden.

Bij Groencentrum ‘t Niej’n Hoes in Buurse was kunstenares Rosanna Feikens aanwezig met haar Kriebelbeestjes. Zij vindt de beestjes, die vaak als lastig worden ervaren, zo bijzonder en ziet in alles dat haar keuken invliegt een kunstwerkje. Van bloemen en insecten schilderen wordt ze vrolijk. Het zou toch zonde zijn als dat leven verdwijnt. Zonde voor de natuur en voor ons mensen. Haar expositie past dan ook prima in de entourage die het groencentrum biedt.

Behalve dat het leuk is om kennis met de kunstenares te maken, vertelt ze ook over haar workshops. Normaal gesproken geeft ze die workshops in haar eigen atelier in Enschede, maar nu daar te weinig plaats is, kan ze deze in het tuincentrum geven.

“Voor het tuincentrum een mooie aanvulling”, vertelt adviseur Erik. Het tuincentrum geeft graag workshops, die bij het seizoen passen. Zoals nu met thema’s als halloween en herfst.

Of het tuincentrum nog veel last heeft van de corona maatregelen? Eigenlijk juist niet. Mensen, die (meer) thuis zijn willen juist hun binnen- en buitenboel graag gezellig maken. En een goed advies is dan zeer welkom. Het enige lastige is om voldoende afstand te bewaren als iemand graag wil laten zien op een mobiel wat er een nieuwe look verdient.

Camera, interview en montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet