VIDEO Gea ondersteunt Karamoja in Oeganda

Gea Costeris en Paul Anyakun werken samen om de community in Karamoja zelfredzaam te maken.

Ze is helemaal enthousiast als ze begint te vertellen hoe ze een verbindende factor kan zijn voor de gemeenschap in Karamoja. Dat was wat Paul nodig had om verder te komen.
Veel mensen in Oeganda moeten ver lopen voor de eerste levensbehoefte: water. Als dat er is, kan land worden geïrrigeerd, kunnen er gewassen groeien en kan er voedsel worden verbouwd. En de eerste pomp staat er, voor een groot deel dankzij de crowdfundingsactie die in Nederland op gezet is. De eerste lading jerrycans heeft Gea gedoneerd en ze financiert zelf de bouw van lodges, zodat mensen van buitenaf in Karamoja kunnen verblijven om hun kennis over te dragen.

Gea kan ook haar politieke ervaring gebruiken om dit dorp te helpen. Het is dan ook heel mooi dat de Oegandese Paul nu in Nederland is, om een aantal zeken te regelen. En de eerste connecties zijn er al: Martin Lammers van de Breadman Foundation ziet mogelijkheden om er sorghum te kweken, waar brood van gebakken kan worden. En er is al contact gelegd met een tandarts in Nederland.

Word je ook enthousiast om iets te betekenen in dit project, neem dan contact op met Gea: costeris.gea@outlook.com.

Kijk voor meer informatie op de website van het project

Volg het Nieuws in Haaksbergen

Kijk meer Video’s uit Haaksbergen

Meer over Cultuur in Haaksbergen

Camera: Christa Wensink
Interview: Christa Wensink
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet