VIDEO Haaksbergen in Beeld 2020 Week 39

Hallo en welkom bij “Haaksbergen in Beeld”, HET programma met het grote en kleine nieuws uit Haaksbergen en omgeving.

De meest recente besmettingscijfers voor Haaksbergen zijn niet gunstig, weet ook burgemeester Rob Welten. “We staan in de regio even bovenaan als het gaat om de dagkoersen, maar daar moeten we niet van in de war raken.

De gemeente Haaksbergen kleurde twee dagen donkerblauw op het coronadashboard van de rijksoverheid. Wij zijn al even in gesprek geweest met burgermeester Rob Welten die zich zorgen maakt om de snelle stijging van het aantal mensen dat positief zijn getest op corona in Haaksbergen. Maar wat vinden de bewoners in Haaksbergen zelf er van?

Juniorentechniek maakt jaarlijks 2000 kinderen tot en met 12 jaar wegwijs in techniek.

Er zijn veel inwoners van Haaksbergen die graag terug zien hoe het vroeger in Haaksbergen was. Hoe het centrum er uitzag, festiviteiten van vroeger en oude gebouwen. Daarom gaat RTV Sternet terug in de tijd met “Achterummekiekn’.

De cijfers van het aantal positief geteste inwoners op Corona in Haaksbergen lopen flink op. De GGD Twente en Veiligheidsregio Twente hebben de afgelopen dagen met de gemeente Haaksbergen overlegd om passende maatregelen voor te bereiden.

Niet alleen de Bonte knaagkever maar ook de houtworm vreet aan de Oostendorper watermolen.

Het Blokker filiaal aan de Spoorstraat in Haaksbergen is verbouwd. De winkel is overzichtelijker geworden voor klanten én de speelgoedshop ‘Top 1 Toys’ zit nu achter in de winkel.

De oogstperiode is nog in volle gang. Er werd hard gewerkt om het mais van het land te krijgen.

Dat was het dan weer voor deze aflevering. Wil je graag ook de nieuwe foto’s en video’s van RTV Sternet zien, volg ons dan op facebook.com/rtvsternet en via de website www.haaksbergeninbeeld.nl. Wil je graag een keer meekijken met de opnames van Haaksbergen in Beeld, of wil je misschien zelf ook een keer hier komen presenteren? Neem dan contact met ons op.