VIDEO Haaksbergen krijgt een nieuwe Vogelvereniging

Vogelvereniging Haaksbergen en omstreken is een jonge vereniging, ontstaan uit de samenwerkende buurtverenigingen Ons Genoegen, Intropika en BVV Vogelvreugd.

De vereniging is opgericht 24 oktober 2022 en bestaat uit ruim 100 leden. De twee jaar voorbereidingen om als vogelverenigingen meer samen te gaan werken, leidde in 2021 al tot het organiseren van één gezamenlijke vogelshow. Dit jaar heeft de samenwerking nog meer gestalte gekregen door de grote stap te wagen en de samenwerking om te zetten tot de oprichting van een nieuwe vogelvereniging in Haaksbergen. De oprichtingsvergadering was 24 oktober 2022.

Per 1 januari 2023 houden vogelvereniging Ons Genoegen, Intropika uit Haaksbergen en Vogelvreugd Beckum op te bestaan en stoppen met al hun activiteiten. Vanaf die datum is de start van de nieuwe vereniging ‘Vogelvereniging Haaksbergen en Omstreken’ en naar verwachting zal de vereniging dan bestaan uit 100 tot 120 leden. Uit afgevaardigden van de drie verenigingen is een compleet nieuw bestuur gevormd met als voorzitter Theo Waanders.

De vogelshow op zaterdag 19 november en zondag 20 november werd gehouden onder de vlag van Ons Genoegen. De drie verenigingen verzorgden weer gezamenlijk de organisatie in het Schuttershoes aan de Scholtenhagenweg. De show omvatte een grote diversiteit aan vogels, er waren ruim 680 vogels te zien en te beluisteren. Het werd een geellige dag waar vogelliefhebbers en leden die de vogelsport beoefenen elkaar volop ontmoetten.

Vogelvereniging Haaksbergen en omstreken is onderdeel van district Overijssel. De leden komen op een aantal maandagen door het jaar bij elkaar in het Schuttershoes in Haaksbergen om hun vogelkennis te delen. Regionaal en landelijk is de vereniging een bekende verschijning op diverse vogelshows. Naast deelname aan deze shows wordt er internationaal bezoeken afgelegd aan de toonaangevende shows VvNK te Putte in Belgïe en de Duitse bondsshow te Bad Salzuflen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Vogelvereniging Haaksbergen

Meer over sport in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Wim Bouwmeester
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet