VIDEO Haaksbergse alternatieve geluiden

Unieke samenwerking brengt Haaksbergse cultuur en ambacht aan de keukentafel.

Ploog is het project van producersduo Marc Waanders en Hugo Boom, die samen furore maakten bij de Haaksbergse bands Biff en Ro-robot. De band, die Twentstalige alternatieve rock maakt, bestaat naast de beide producers uit Hugo Masselink, een begrip in de muzikale wereld die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

De video geeft een inkijkje in de studio, en bevat twee live gespeelde nummers, corona proof opgenomen in de open lucht.

De afgelopen coronatijd heeft ook geleid tot creatieve ideeën binnen het Haaksbergse: zo vonden de band Ploog en Stokerij Twentse Ketels elkaar in het project ‘Haaksbergse cultuur op fles in huis’.

Eén van de nummers van Ploog, genaamd Disselhoond, sprak stoker Maarten Jan Leppink zo aan, dat besloten werd de titel én het nummer te koppelen aan een eigen oude jenever. De Disselhoond Oale Janeaver is op ambachtelijke wijze in koperen ketels gestookt en heeft vervolgens enkele maanden op een rodewijnvat gerijpt. Het nummer is te beluisteren en te bekijken via disselhoond.nl

Kijk voor meer informatie en alle tracks op de website van PLOOG

Camera en montage: Gert ten Thije
Een productie van RTV Sternet