VIDEO Haaksbergse Juniorentechniek vindt permanente huisvesting in het Kulturhus

Juniorentechniek maakt jaarlijks 2000 kinderen tot en met 12 jaar wegwijs in techniek.

Na een zeer geslaagd Kinderfestival in en buiten het Kulturhus Haaksbergen was het woensdag 23 september opnieuw een heugelijke dag. Na een te lange afwezigheid van Juniorentechniek in het Kulturhus werd de samenwerking en permanente huisvesting van Juniorentechniek Haaksbergen in het Kulturhus Haaksbergen bezegeld met een handtekening van voorzitter Hans de Jager en interim directeur Johan Langelaar. In aanwezigheid van de overige bestuursleden, Jan Meuleman, Herman Schrooten, Henk Wielens en veel vrijwilligers werd in de foyer een toast uitgebracht op de voortzetting van dit geweldige initiatief dat nu al meer dan 30 jaar in en rondom Haaksbergen, ieder jaar opnieuw wel 2000 kinderen tot en met 12 jaar wegwijs maken met de eerste beginselen van elektriciteit, mechanica en magnetisme. Johan Langelaar benadrukt nog eens het belang van deze kennisoverdracht en de functie die het Kulturhus heeft, wil, kan en moet vervullen als ‘huiskamer van Haaksbergen’ voor jong en oud.

Om dit heuglijke moment verder in te kleuren looft Juniorentechniek in samenwerking met het Kulturhus de een prijsvraag uit voor kinderen tot en met 12 jaar – in een te vormen team van twee personen – uit Haaksbergen. De winnaars zullen namens de Gemeente Haaksbergen worden voorgedragen voor het nieuwe tv-programma van BNNVARA/NPO1 waarin entertainment, wetenschap en kunst elkaar op spectaculaire wijze vinden. In zes afleveringen gaan zeven koppels van vindingrijke creatievelingen de strijd met elkaar aan om de mooiste en meest complexe kettingreacties te bouwen. De opdrachten worden elke week uitdagender en de teams moeten al hun creativiteit in de strijd gooien.

Voor dit programma zijn ze op zoek naar jongeren die ten eerste geïnteresseerd zijn in Rube Goldberg Machines, maar daarnaast ook handig, creatief en technisch zijn. Ben jij zo iemand of ken je mensen die het leuk zouden vinden om mee te doen aan dit programma? Laat ze zich dan melden bij Juniorentechniek Haaksbergen | Jan Meuleman | 06-23261655 | juniorentechniekhaaksbergen@gmail.com

Over inschrijving en deelname lees je meer in Rond Haaksbergen. Uiterlijke inschrijfdatum is 14 oktober aanstaande.

Camera en montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet