VIDEO Haaksbergse Vrijwilligersprijzen 2021: Tanja Lammers, Han Lansink en Matthijs Prins

De uitreiking van de vrijwilligersprijs van Haaksbergen is in een nieuw jasje gegoten.

Op gepaste afstand en met inachtneming van de coronaregels zijn dinsdag 28 december de vrijwilligersprijzen in Haaksbergen uitgereikt door burgemeester Rob Welten en commissievoorzitter Theo van der Hulst. In de drie verschillende categorieën, helpende handen, kunst & cultuur en sport werden de prijzen uitgereikt aan vrijwilligers die zich met hart en ziel ingezet hebben voor allerlei verschillende verenigingen en initiatieven. Tanja Lammers (helpende handen), Matthijs Prins (kunst & cultuur) en Han Lansink (sport) zijn dan ook flink in het zonnetje gezet voor hun inzet.

Dit jaar werd de vrijwilligersprijs voor het eerst op een andere manier georganiseerd. Op basis van de drie categorieën helpende handen, kunst & cultuur en sport, konden inwoners van de gemeente Haaksbergen nominaties doorgeven. Deze genomineerden zouden dan allemaal worden uitgenodigd voor een avondvullend programma. Het publiek had uiteindelijk mogen beslissen wie de winnaar zou worden. In de huidige situatie kon dat niet doorgaan. Daarom gingen Rob Welten en Theo van der Hulst zelf op pad. Gewapend met oorkondes, bloemen, juryrapporten en cheques werden de drie winnaars op een voor hun zeer bekende plek verrast.

Helpende handen

Met de smoes dat wethouders van buurgemeenten The Gap wilden bekijken werd Tanja Lammers, winnares van de vrijwilligersprijs in de categorie helpende handen naar The Gap gelokt, één van de vele projecten waar zij initiatiefneemster van is. Maar niet alleen dit, Tanja zet zich ook in voor andere projecten als de Blokkenboom, Noabermuziek, CUP, Hoksebargse Reuring, De Nije Stichting en Wandelen met Ezels en Asielhonden. Bovendien kreeg de jury niet eerder zoveel nominaties voor dezelfde persoon binnen. Tanja Lammers stak er dit jaar met kop en schouders bovenuit, en daarom kon deze vrijwilligersprijs niet achterblijven.

Kunst & cultuur

Veel Haaksbergenaren zullen Matthijs Prins, winnaar van de vrijwilligersprijs in de categorie kunst & cultuur kennen. Als cameraman, reporter en editor zet hij zich altijd met veel enthousiasme in voor RTV Sternet en alle lokale items die zij maken. De razende reporter is te zien bij de Meimarkt, de Sinterklaas intocht, carnaval, het museum Buurtspoorweg, de opening van nieuwe winkels en nog veel meer. Hij is inmiddels ook een bekende verschijning geworden in Haaksbergen en omgeving. Bij theatergebouw De Kappen, de thuisbasis van RTV Sternet werd Matthijs Prins verrast door Rob Welten en Theo van der Hulst.

Sport

Han Lansink werd op zijn werkplek verrast. Toen de burgemeester en Theo daar aankwamen werd Han verblijd met de vrijwilligersprijs in de categorie sport. Al meer dan 50 jaar is hij lid bij HSC. Als kleine jongen eerst als voetballer en vervolgens als trainer van het dameselftal. Tussendoor hielp hij ook nog met het rondbrengen van het clubblad en het schoonmaken van kleedkamers. Van zijn 50 jaar als HSC lid is hij maar liefst 34 jaar wedstrijdsecretaris. Kortom, alles wat op de club gedaan moet worden heeft Han gedaan. Hij is bovendien vaak als eerste op de club te vinden om er vervolgens als laatste weer weg te gaan. Ook sportverenigingen kunnen niet zonder hun vrijwilligers, en daarom zijn ze bij HSC enorm blij met een vrijwilliger als Han Lansink.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Meer over sport in haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Stefan Willems en Constance van Wolferen
Interviews: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet