VIDEO Informatieavond over zoutwinning in St. Isidorushoeve

Als de vergunning tot zoutwinning er komt, zal er in de Hoeve op 12 plaatsen geboord gaan worden.

Woensdag 1 juni was er in het gemeenschapshuis ‘t Meuken in de Hoeve een informatieavond, georganiseerd door zoutwinningsbedrijf NOBIAN. Het bedrijf wilde graag uitleggen ‘dat veilige zoutwinning mogelijk is’.

Een team van 9 mensen sterk probeerde de vele vragen te beantwoorden, maar of ze de onrust onder de Hoevenaren weg hebben kunnen nemen?
De inwoners lijken vooralsnog geen vertrouwen te hebben: ‘Wij houden het tegen en jullie denken alleen: hoe gaan we beginnen’, werd er gezegd.

Als de vergunning tot zoutwinning er komt, zal er in de Hoeve op 12 plaatsen geboord gaan worden.

‘Veilige’ zoutwinning

Nobian Industrial Chemicals B.V., het bedrijf dat zout wint in Twente, wil nu ook in Haaksbergen aan de slag. Als reden geeft het bedrijf dat dat in Haaksbergen veiliger (met minder boringen) kan dan in de rest van Twente: “Nobian streeft naar een veilige zoutproductie in Twente voor de lange termijn. Aansluitend op eerdere berichtgeving is Nobian om die reden voornemens om zout te winnen in Haaksbergen. Door de dikkere zoutlaag in Haaksbergen kan een veilige zoutwinning immers met een beperkter aantal boringen worden bereikt dan in het huidige wingebied.

Kijk voor meer informatie op de website van Nobian

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet