VIDEO Interview over de Natuurtafel Haaksbergen

Harry Maathuis en Henk Westendorp vertellen over de Natuurtafel

Sinds oktober 2018 is er een “Natuurtafel” in Haaksbergen, die zich bezig houdt met concrete activiteiten om een robuust en biodivers landschap in het buitengebied van Haaksbergen in stand te houden, dan wel te verbeteren.

De missie van dit project is om mensen de natuur te leren (her)waarderen.

De Natuurtafel Haaksbergen, een samenwerkingsverband van de 8 natuurorganisaties in Haaksbergen, houdt zich bezig met concrete activiteiten om een robuust en biodivers landschap in het buitengebied van Haaksbergen in stand te houden en te verbeteren. Samenwerkende partijen zijn Stichting Schaapskudde Haaksbergen, Natuur en Milieu Haaksbergen, Stichting de Groene Waaier (vertegenwoordigt Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landgoed ’t Lankheet), imkervereniging De Heidebloem, Waterschap Vechtstromen en IVN Haaksbergen.

Aanleiding voor de educatieve belevingstuin Haaksbergen is de ter beschikkingstelling van het weiland door de Diaconie aan de Natuurtafel, met als doel hier een natuurgebonden, maatschappelijke bestemming aan te geven. De educatieve belevingstuin is een onderdeel van een deel van Haaksbergen, dat een hoge belevingspotentie heeft én een nieuwe impuls nodig heeft.

Kijk voor meer informatie over de Natuurtafel op de website van IVN Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interview: Judith Nijlant
Camera: Erna Binnendijk, Hans Nijhuis, Milad Rezek, Gerard van Os
Montage: Constance van Wolferen
Tekst: Michel van der Voort
Regie: Eelco van den Kerkhof
Een productie van RTV Sternet