VIDEO Intocht Sinterklaas Haaksbergen

Hij komt, hij komt, die lieve, goede Sint. Zaterdag 18 november kwam hij met zijn vrolijke pieten weer in Haaksbergen aan.

De Stoomtrein met daarin de Sint en zijn Pieten arriveerde om 14.00 op station Museum Buurtspoorweg. Daar werd Sinterklaas opgewacht door burgemeester Welten, de Haaksbergse Harmonie en heel veel kinderen en ouders, voor een warm welkom in Haaksbergen. Ondanks de regen stonden heel veel kinderen met hun ouders op het perron en langs de straten om de Sint te verwelkomen. Onder begeleiding van de Haaksbergse Harmonie trokken de Sint en zijn Pieten door het dorp naar de Markt. Onderweg was er natuurlijk muziek en Dansstudio Steps zorgde voor een spetterend dansoptreden.

Ook dit jaar zijn er weer veel Pieten met Sinterklaas meegekomen en die hadden hun handen vol aan het uitdelen van pepernoten. Veel kinderen durfden Sint een handje te geven, of anders zwaaiden ze wel vol enthousiasme. Gelukkig stapte Sint een aantal keer uit zijn rijtuig, zodat ze ook met hem op de foto konden. Op de Markt sprak Sinterklaas vanaf het bordes van het gemeentehuis alle kinderen toe. Na het bezoek aan het centrum van Haaksbergen gingen de Sint en zijn Pieten door naar de Veldmaat.

De komende weken nog veel meer plezier met Sinterklaas

Sinterklaas heeft de komende weken tot aan 6 december nog een heel programma te gaan. Kijk daarvoor in de agenda van Haaksbergen bij RTV Sternet, bij de website van Haaksbergen Natuurlijk én bij de website van de Kappen.

Kijk voor meer informatie op de Agenda van Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet