VIDEO Intocht Sinterklaas

Na een sabbaticaljaar krijgt Sinterklaas weer een warm onthaal in Haaksbergen.

Aangekomen in Nederland pakte Sinterklaas de MBS trein naar Haaksbergen.
Daar aangekomen stonden er al een aantal kinderen met hun ouders of opa en oma enthousiast te wachten. De spanning steeg toen de stoomfluit klonk. Het signaal dat de aankomst van de Sint niet lang meer kon duren.
Kleine kinderneuzen drukten tegen de spijlen van het hek bij de MBS om net die eerste glimp van Sinterklaas op te kunnen vangen. En daarna het moment, waarop het hek openging en Sinterklaas de koets instapte, alwaar onze burgemeester zittend op hem wachtte.

De rondrit door Haaksbergen begon bij de MBS onder luid welkomstgeroep van de kinderen. Rondlopende Pieten vermaakten de kinderen met rare capriolen en gekke gezichten en ze deelden pepernoten uit. Door naar het centrum om de kerk heen naar het gemeentehuis vanwaar Sinterklaas vanaf het bordes naar de kinderen kon zwaaien voordat hij samen met de burgemeester naar binnen ging.

Na een korte onderbreking en een laatste foto met Lisa die ook geduldig had staan wachten, vertrok Sinterklaas onder begeleiding van zijn Pieten en burgemeester Welten richting de Bon Boys. Met zang en dans door kinderen werd de dag afgesloten.

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen

Montage: Constance van Wolferen
Foto’s: Astrid ten Voorde
Tekst: Astrid ten Voorde
Een productie van RTV Sternet