VIDEO Jan Herman Scholten komt met helderheid over het Marktplan

RTV Sternet interviewt wekelijks een lid van het Haaksbergse college, deze keer is het de beurt aan Jan Herman Scholten.

Het politieke interview duo van Rijswijk en Oltwater stelde vanzelfsprekend de stand van zaken rond het Marktplan aan de orde. Want hoe staat het daar nu na ruim 30 jaar eigenlijk mee. Scholten gaf helderheid over het proces, vertelde en passant dat er 11 zienswijzen zijn ingediend en dat de raadsbrief over de stand van zaken vrijwel gereed is. Hij verwacht de definitieve verschijning van het gewijzigde bestemmingsplan aan het einde van de zomervakantie.

Zorgcentrum

Scholten ging ook nog even in op een discussie, die plaats gevonden heeft in de gemeenteraad naar aanleiding van een voorstel van Team DAP om te kijken naar een mogelijkheid om een zorgcentrum (naar het voorbeeld van Borne) te realiseren op het Voltterrein. Het college stond daar niet positief tegenover en dat wekte hier en daar, maar vooral bij DAP, wat verbazing, omdat een dergelijke voorziening immers wel in de woonvisie zou passen. Scholten onderstreepte een eerder standpunt van zijn collegegenoot, dat zo’n voorziening weliswaar binnen de woonvisie past, maar dat het college niet op de stoel van mogelijke initiatiefnemers (zoals bijvoorbeeld het Livio) kan gaan zitten.

MBS

Het college is in gesprek met het bestuur van de MBS over mogelijke toekomstplannen van de MBS. In hoeverre deze gesprekken consequenties hebben voor de MBS inzake het wel of niet intrekken van de bezwaren tegen de nieuwbouw aan de Parallelweg, kon hij niet zeggen. ‘Dat is aan de MBS’, zei hij.

Meer over politiek in Haaksbergen

Meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Opname: Jolanda Bouwmeesters, Thomas van Eeuwijk, Jesse Nieuwenburg, Mike Regtop, Michel van der Voort, Constance van Wolferen
Interview: Ton van Rijswijk en Wim Oltwater
Tekst: Ton van Rijswijk
Montage en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet