VIDEO Jan-Herman Scholten over zijn weekagenda

RTV Sternet interviewt wekelijks een lid van het Haaksbergse college, deze keer is het de beurt aan Jan-Herman Scholten.

Wethouder Scholten over zijn weekagenda

Pittige dossiers en de weekagenda, dat waren de belangrijkste onderwerpenm die dit keer in het wekelijkse politieke interview (waarbij Jolanda Bouwmeesters de wegens ziekte afwezige Wim Oltwater verving) aan de orde kwamen. Het belangrijkste besluit in de voorafgaande maand vond Scholten de ‘regionale spelregels’ voor ruimtelijke ontwikkelingen in het buitengebied van Zuid West Twente. Spelregels, die afgesproken zijn met een aantal andere betrokken gemeenten, die zich ook wel bedienen van de naam ‘Groene Metropool van Twente’. En dus aangenomen werden door de gehele gemeenteraad.

Agenda

Vervolgens nam Scholten ons mee door zijn weekagenda. Die behalve veel (heel veel) vergaderingen kent, maar ook contacten van het college met de Haaksbergse maatschappij. Zoals een bezoek aan een bedrijf of zoals kort geleden een bezoek aan de moskee in Haaksbergen. Wel werd nog benadrukt, dat besluiten altijd namens het college genomen worden net zoals raadsvoorstellen. Besluiten of voorstellen zijn dus nooit voorzien van een enkele wethoudershandtekening, maar altijd ondertekend door de burgemeester namens het college. Overigens zijn er ook vergaderingen waar ambtenaren of deskundigen aanschuiven. Of zogenoemde MT-vergaderingen, vergaderingen van het managementteam van de gemeente.

Benzinestation

Kort kwam nog even aan de orde het feit, dat na het verlaten van de fraaie nieuwe rotonde tegenover de Blanckenborgh richting Enschede aan de rechterzijde van de weg meteen het nogal troosteloze zicht op het geaneerde benzinestation opduikt. Wanneer gebeurt daar wat, is de vraag. Scholten kon slechts verwijzen naar de lopende procedure bij de Raad van State. De grondeigenaar wil op die plek alleen maar bouwen als dat gebeurt in combinatie met andere bouwplannen in het groene gebied aan de overkant van de weg. En daar heeft de Gemeente Haaksbergen bezwaar tegen. Afwachten dus.

Meer over politiek in Haaksbergen

Meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Opname: Thomas van Eeuwijk, Jesse Nieuwenburg, Mike Regtop, Michel van der Voort, Constance van Wolferen
Interview: Ton van Rijswijk en Jolanda Bouwmeesters
Tekst: Ton van Rijswijk
Montage en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet