VIDEO Jan Wibbelink gedecoreerd tijdens lintjesregen 2022

Bij de voetbalclub v.v. Haaksbergen was Jan Wibbelink jeugdtrainer en organiseerde hij vele toernooien, reünies en de Grote Clubactie.

Jan Wibbelink heeft als pionier vele bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de verslavingszorg. Hij is ook al sinds 1986 vrijwilliger, als hij bestuurslid wordt van v.v. Haaksbergen. Bij de voetbalclub was hij niet alleen jeugdtrainer, maar organiseerde hij ook vele toernooien, reünies en de Grote Clubactie. Maar liefst 25 keer was hij lid van het stembureau van de gemeente Haaksbergen. Bij RTV Sternet verzorgde hij in zes jaar tijd veel uitzendingen. De biljartsport werd door de heer Wibbelink actief gepromoot toen hij penningmeester van de KNBB en voorzitter van De Wieke was. De Seniorenraad en de Noaberpoort mochten ook op zijn vrijwillige inzet rekenen.

Op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning vindt weer de Algemene Gelegenheid plaats, die in de volksmond bekend staat als de Lintjesregen. Koninklijke onderscheidingen zijn er dit jaar voor Haaksbergenaren Nilgün Büyür, Gea ter Heide, Mahmut Celik, Leon Leeters, Hendrik-Jan Scheggetman, Henri Scholten, Jan Slotman en Jan Wibbelink. Alle acht worden zij door burgemeester Rob Welten voorzien van de bijbehorende decoraties.

Camera: Seyma Akpinar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Een productie RTV Sternet

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen