VIDEO JeVa Zomervakantiespelen

In de zomervakantie worden in sporthal de Els van 15 tot en met 19 augustus de JeVa georganiseerd.

JeVa staat voor Jeugd Vakantiespelen. Deze worden traditiegetrouw georganiseerd in de laatste weken van de schoolvakantie. Sporthal de Els wordt dan omgetoverd in een indoor speelterrein waar gespeeld kan worden door kinderen in de basisschoolleeftijd.

Veel jonge, enthousiaste vrijwilligers begeleiden een week lang kinderen tussen de 6 en 12 jaar bij de verschillende onderdelen. Dit jaar kunnen kinderen zich weer vermaken bij de vaste onderdelen: klim-en-klauterbaan, drie verschillende springkussens, grote schommels, touwzwaaien, handenarbeid en voetbal.

Sporthal De Els is weer omgetoverd tot een indoor speelterrein waar de jeugd zich anderhalve week kon vermaken met klimmen, klauteren, springen en knutselen. Kinderen mogen 2x per dag 2 uur komen spelen, van 9.30-11.30 en van 13.30-15.30 uur. Er staat van alles klaar en er lopen vrijwilligers. Kinderen van 4 en 5 jaar mogen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Over JeVa

De JeVa bestaat inmiddels 48 jaar. Ieder jaar komen er meer dan 4000 bezoekers over de vloer. Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat in 2020 en 2021 de activiteiten niet georganiseerd konden worden. In 2022 start de organisatie de JeVa weer op, maar daarbij lopen ze wel tegen een aantal beperkingen aan. De belangrijkste zijn de aangepaste vakantieregeling in Haaksbergen en de toestroom van nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht

Doordat er twee jaar geen Jeva geweest is, is er ook twee jaar geen aanwas van nieuwe vrijwilligers geweest. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan in de vakantieregeling waardoor veel van de vrijwilligers, in de laatste week van de basisschoolvakantie, zelf alweer naar school moeten. Daarom is ervoor gekozen dit jaar één hele week Jeva te organiseren.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Ben je ouder dan 14 en lijkt het je leuk om als vrijwilliger te helpen bij de JeVa, stuur dan een bericht naar jeva.haaksbergen@live.nl

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van JeVa Haaksbergen

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Astrid ten Voorde
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet