VIDEO Jubileum bij LR en PC de Isidorusruiters

Charme offensief tijdens het showprogramma door stokpaardjes.

Tijdens het jubileumfeest van Landelijke Rijvereniging en Pony Club de Isidorusruiters op 4 juni had de jubileumcommissie een gevarieerd showprogramma georganiseerd. Hierbij kwamen bijna alle takken van de sport naar voren.

Bij het onderdeel Dressuur kreeg het publiek een demonstratie van viertal rijden, Kur op muziek, Pas de deux en zelfs aangespannen rijden. Voor het viertal rijden kwamen de leden Sabrina van der Kuil, Mellisa Vennevertloo, Martine Ooink en Joanne Wes in de ring, met als commandant Manuela Middelhuis. Marcelle Hesselink gaf een mooie clinic over Kur op muziek. Het onderdeel Pas de deux zie je niet veel dus het was extra leuk dat 2 jeugdleden, Sil Winkelhuis en Lynde Doeschot, dit onderdeel lieten zien. Tot slot liet Nederlands kampioen Hans Ouwesloot zien dat je ook met een koets een Kur op muziek kunt rijden. Er ging een lach door het publiek toen hij liet zien hoe leuk zijn paard dit vindt. Het paard liep netjes bij muziek van Abba maar kreeg veel meer pit toen Queen gedraaid werd.

Western Riding ruiter Chantal Appelman liet zien hoe ze een jong paard traint in het onderdeel Reining en collega Marjolein liet daarna zien hoe het eruit ziet met een geoefend paard. Steven Veldhuis liet zich niet onbetuigd bij het springen. Hoger en hoger werden de hindernissen waarbij hij uitlegde waarom dan de afstanden tussen de hindernissen anders moeten worden.

Maar het charme offensief van deze middag werd echt verzorgd door de jeugd. Zij hadden stokpaardjes! Het publiek werd getrakteerd op een Kur op muziek, Pas de deux en een heuse springwedstrijd. In willekeurige volgorde deden mee: Eva, Maud, Anouk, Marre, Joes, Ellis, Saar, Benthe, Lizzy, Mila, Tess, Sil, Lynde, Dana Bo en Lynn. Geniet van een compilatie van de Stokpaardjes.

Kijk voor meer informatie op de website van LR en PC de Isidorusruiters

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en Montage: Eveline Gielink
Een productie van RTV Sternet