VIDEO Jubileumeditie voor de Kennedymars

‘s Nachts wandelen en het ochtend zien worden. Zo bijzonder is de Kennedymars.

2023 Is het jaar van de 35ste editie van het wandelevenement de internationale Twentse Kennedymars in Haaksbergen. Dat moet natuurlijk gevierd worden. De organisatie deelt dan ook een goodiebag uit aan alle gefinishte wandelaars. De afstanden zijn 10, 21, 42 en 80 kilometer. Het evenement is op 15 en 16 september.

Het idee werd geboren in 1963. Op 23 maart 1963 vertrokken de mannen B. Goorhuis, B. Hartman, C. Nijenbrink, J. Olthof, J. Scheggetman en G. Westerhof vanuit Haaksbergen om een 80 kilometer lange wandeltocht te volbrengen.

Vanaf de start lopen de deelnemers via de watermolen naar St. Isidorushoeve, Beckum, Boekelo en vandaar terug naar de startlocatie. De eerste lus van 42 km zit er dan op. In de sporthal is de mogelijkheid voor tassenopslag. Deelnemers aan de 80 kilometer kunnen zich opfrissen en ontbijten. Ontbijt wordt aangeboden door sponsoren en de organisatie. Dan is dus de tweede lus door de natuur rondom Haaksbergen. Het veen- en heidegebied zorgt voor prachtige uitzichten.
Vooraf inschrijven is mogelijk tot 14 september via de website. Daarna is inschrijven mogelijk bij het startbureau in de sporthal.

Kijk voor meer informatie op de website van de Kennedymars

Meer sport in Haaksbergen

Meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet