VIDEO KappeNow! 15 – Kunstenaar en musicus Frits van der Lee en politicus Gerben ten Asbroek

In KappeNow! 15 kun je wegdromen met kunst en muziek van Frits van der Lee én een boekje open van onze politicus Gerben ten Asbroek.

Kunst en muziek met Frits van der Lee

Te gast in de studio is kunstenaar en musicus Frits van der Lee. Het geluid dat hij weet te produceren uit zijn hangpan is betoverend. Maar ook met zijn digitale kunstwerken creëert hij een droomwereld, door een mix van zijn favoriete afbeeldingen in elkaar te verweven.

Begonnen op de sociale academie en daar z’n draai niet gevonden, begon Frits met schilderen op de kunstacademie. Toen daar een nieuwe stroming ontstond, die media combineerde en meer gericht was op wat je in gedachten had, kwam hij op zijn plek. Het liefst combineert hij foto’s tot kunstwerken. ‘Er gaan veel meer uren zitten in het maken van een schilderij dan in een digitaal kunstwerk. Hierdoor blijft de kunst betaalbaar. En bovendien kun je meerdere exemplaren van hetzelfde kunstwerk maken’.

Intussen heeft Frits ook zijn liefde voor ritmes verder ontwikkeld. Het liefst speelt hij op de hangpan, een Zwitserse variatie op de drum. De hangpan is een melodieus percussie instrument.

Frits van der Lee is een van de deelnemers aan de Kunstmarkt Haaksbergen 2023. De kunstmarkt Haaksbergen is een wervelend, kleurrijk, vernieuwend, creatief jaarlijks terugkerend evenement waar kunst- en cultuurmakers en vele, vele bezoekers iedere zomer naar uitkijken. In 2023 wordt de kunstmarkt in Haaksbergen voor de 17e keer georganiseerd, op zondag 23 juli 2023 in Park Scholtenhagen.

De politicus: Gerben ten Asbroek

Gerben ten Asbroek is, naast raadslid van de politieke partij ‘Nieuw Haaksbergen’, ook een echte natuurliefhebber. Hij houdt van het buitenleven en zorgt goed voor zijn paarden en honden. Maar ook voor het huishouden draait hij zijn hand niet om. Daarnaast zorgt hij als mantelzorger liefdevol voor zijn schoonmoeder.

Kijk voor meer informatie op de website van Frits van der Lee

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen 2023

Kijk alle afleveringen van KappeNow!

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

KappeNow! is een productie van RTV Sternet