VIDEO KappeNow 8 – Miranda Piepers, Miss Pebbles, Jan Astrego en Nienke Schuppers

KappeNow is de wekelijkse talkshow van RTV Sternet. Als gasten hebben we deze keer Miranda Piepers, Miss Pebbles, Jan Astrego en Nienke Schuppers.

Jan Astrego begeleidt de restauratie van de enig overgebleven tram van de vroegere TET (Trammaatschappij Enschede) bij Museum Buurtspoorweg.

Als u een ritje met de stoomtrein van de MBS maakt, kan het maar zo dat u in de trein naast een reiziger uit het verleden zit. In hun prachtige, Victoriaanse en Steampunk kleding zijn deze tijdreizigers echte blikvangers. Miss Pebbles is een van de ruim 300 ‘tijdreizigers’ die Nederland rijk is.

Miranda Piepers is teamleider van het Assink locatie van Brakelstraat. Zij vertelt over het project dat Art4More organiseert op haar VMBO school: Haaksbergse kunstenaars gaan samen met leerlingen aan de slag en leren hen de fijne kneepjes van het zelf kunst maken. Daarna maken de leerlingen in een aantal workshops hun eigen kunstwerk.

Iedere kunstenaar heeft zijn of haar eigen kunstvorm, de een maakt graffity, de andere pentekeningen. Weer een ander schildert, maakt podcasts, enzovoorts. De leerlingen kiezen de workshops met de kunstbeoefening die hen het meest aanspreekt.

Nienke Schuppers werkt sinds 10 jaar in Haaksbergen als maatschappelijk werker en, meer recent, als buurtsportcoach. Ze vertelt over de komende vitaliteitsbeurs. De vitaliteitsbeurs is een gezellig dagje uit met allerlei stands waar partijen uit Haaksbergen en omgeving je informeren over alles dat te maken heeft met vitaliteit, zoals leefstijl, bewegen, voeding, gezondheid, welzijn, meedoen en zingeving.

De beurs start dit jaar met een welkomstconcert door de Evergreens. Deze gezellige groep senioren speelt al meer dan 25 jaar samen en speelt populaire nummers uit de jaren ’60 tot nu. De opening van de vitaliteitsbeurs wordt verzorgt door Olga Commandeur, bekend door het tv-programma Nederland in Beweging!

Kijk alle afleveringen van KappeNow

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

KappeNow is een productie van RTV Sternet