VIDEO KappeNow! 8 – Sportief

In KappeNow! 8 staan de Engelse Mijlenloop, schilderkunst en gezond eten centraal.

De presentatrice van KappeNow! Jolanda Bouwmeesters, heeft twee heren uit de organisatie van de Engelse Mijlenloop en kunstschilder Yesa Bozoghlan deze week in de studio. Als derde onderwerp, gezond eten, is Susanne Bouwhuis van Earpel Enzoo te zien.

Engelse Mijlenloop

Wat hebben Walter Oude Engberink en Mayk Egbers te vertellen over de Engelse Mijlenloop? Ze zijn natuurlijk blij dat deze er weer aankomt. De 27e zelfs. En dat is al op 26 maart. Er zijn verschillende categorieën, zodat iedere loper mee kan doen.

Je kunt je hiervoor nog opgeven als loper, maar de organisatie heeft ook nog vrijwilligers nodig. Hieronder staat een link naar de website.

Kunstschilder

Yesa schildert al heel lang en wist al van jongs af aan dat hij kunstenaar wilde worden. Hij heeft twee van zijn schilderijen meegenomen om over te praten in de studio.
Inmiddels is hij een geliefd inwoner van Haaksbergen en zal ook te zien zijn als hardloper tijdens de Engelse Mijlenloop.

Gezond eten

Susanne heeft een mand vol met oogst uit eigen tuin meegenomen. Er is steeds mee behoefte aan lokaal geteelde groente. De winkel, waar aanvankelijk aardappels werden verkocht, is uitgebreid met allerlei streekproducten. Lekker en gezond dus, maar ook ecologisch verantwoord.

KappeNow! is het wekelijkse videomagazine van RTV Sternet over kunst en cultuur in Haaksbergen en omgeving.

Kijk voor meer informatie op de website van de Engelse Mijlenloop

Kijk voor meer informatie op de website van Earpel Enzoo

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s over Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

KappeNow! wordt gemaakt door de videocrew van RTV Sternet:
Erna Binnendijk, Jolanda Bouwmeesters, Stijn Wiemerink, Mohammad Alhwedi, Milad Rezek, Gert ten Thije, Michel van der Voort, Constance van Wolferen.