VIDEO KappeNow – Haaksbergen Toont Talent in de etalage over ambitie

In KappeNow hebben we deze keer te gast de kunstenaressen Ria Fleer, Henny Verbeek, Marieke Achterkamp, Anneke Dijkhuis en ondernemer René Broekhuis.

Zij doen allemaal mee aan Haaksbergen Toont Talent in de etalage, een expositie van kunstenaars in het centrum van Haaksbergen. Diverse ondernemers, waaronder René Broekhuis van slagerij Broekhuis, hebben hun etalage en winkelruimte beschikbaar gesteld en de aan hen gekoppelde kunstenaars hebben deze prachtig opgeluisterd met de mooiste kunstwerken. En dat bevalt goed. Beiden partijen zijn enthousiast en de ondernemers en kunstenaars hebben elkaar geholpen bij de inrichting.

In deze aflevering gaan we op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen ondernemers en kunstenaars. Welke ambities zijn er, waar willen ze naartoe? Voor de een is het een eigen atelier aan huis, voor de ander het steeds weer beter willen worden in zijn of haar discipline. Toch blijkt plezier en ontspanning de belangrijkste drijfveer.

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van Art4More en RTV Sternet en wordt ondersteund door de Gemeente Haaksbergen, de Rabobank, Haaksbergen Natuurlijk, de Centrummanager en en de Haaksbergse Ondernemers Vereniging HOV. De kunstroute door het centrum van Haaksbergen is te zien tot en met 2 juni 2024. De flyer met de route is op te halen bij het Gemeentehuis, het Toeristisch informatiepunt in de Kappen en bij alle deelnemende ondernemers.

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Kijk alle afleveringen van KappeNow

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Opname: Jolanda Bouwmeesters, Thomas van Eeuwijk, Jesse Nieuwenburg, Mike Regtop, Britt van Viegen, Michel van der Voort, Constance van Wolferen
Tekst: Jolanda Bouwmeesters
Montage en eindredactie: Michel van der Voort
KappeNow is een productie van RTV Sternet