VIDEO KappeNow: Sander Quee, René Broekhuis, Nicole Wielens en Rob te Lintelo, Brian Blokhorst en Jorn Ooink

In deze aflevering van KappeNow ontmoeten we de voorzitter van Hofstreek Omroep Sander Quee, René Broekhuis van slagerij Broekhuis, Nicole Wielens van team DAP en Rob te Lintelo, Brian Blokhorst en Jorn Ooink van Brasscessity and Friends.

Sander Quee is voorzitter van Hofstreek Omroep, de lokale omroep van hof van Twente. Het team van Hofstreek omroep maakt voornamelijk radio, de uitzendingen zijn te ontvangen op 107.6 FM. De omroep bedient maar liefst 6 kernen: Delden, Diepenheim, Bentelo, Goor, Hengevelde en Markelo. Deze kernen hebben elk een eigen cultuur en dat maakt het extra leuk.

Nicole Wielens is gemeenteraadslid en aangesloten bij Team DAP, maar wie is Nicole eigenlijk en hoe is ze de politiek ingerold? In deze aflevering verteld ze er alles over.

René Broekhuis vertelt over zijn ondernemerschap en zijn sociale betrokkenheid bij de gemeente Haaksbergen. Ooit begonnen bij het slachthuis opende René op zijn 19e slagerij Broekhuis. Inmiddels bestaat zijn winkel, die 7 dagen per week open is, alweer 10 jaar. Daarnaast heeft René zitting in de Haaksbergse Ondernemers Vereniging en in de Stichting Evenementen Haaksbergen. Zijn maatschappelijke betrokkenheid is groot. Veel organisaties hebben het niet zo breed en dan steekt René graag een helpende hand uit.

Op 24 februari vindt er een spetterend evenement plaats in de Kappen, Brasscessity and Friends. Brasscessity is ontstaan vanuit de Haaksbergse Harmonie. Samen met de Elstars en Mykoestik spelen ze de sterren van de hemel. De stoelen worden weggehaald uit de zaal op deze avond, dus de voeten kunnen van de vloer. Het is pop, rock en brass wat de klok slaat. En voor wie er dan nog niet genoeg van heeft kan er verder gefeest worden op de muziek van DJ Wouter.

Kijk alle afleveringen van KappeNow

Kijk voor meer informatie op de website van de Haaksbergse Harmonie

Kijk voor meer informatie op de website van slagerij Broekhuis

Kijk hier voor meer informatie op de website van Hofstreek Omroep

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Aan deze opname werkten mee:
Jolanda Bouwmeesters, Mika Bossink, Erik Loman, Ton van Rijswijk, Joey te Wierik, Noah den Ouden, Constance van Wolferen
Montage: Jesse Nieuwenburg
Eindredactie: Michel van der Voort
KappeNow is een productie van RTV Sternet