VIDEO Kindercoaching ‘Dit ben IK’

Daniela Heijdemann: “Kinderen krijgen te snel een label”

Daniela Heijdemann: “Kinderen krijgen te snel een label”

Sommige kinderen zijn snel geprikkeld, verveeld en onaardig tegen andere kinderen. Vaak vragen de ouders zich dan af wat er toch met het kind aan de hand is. Ze staan niet alleen, want uit onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut blijkt dat ruim een kwart van de ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar zich zorgen maken over het gedrag, de ontwikkeling en/of opvoeding. Kindercoaching “Dit Ben Ik” begeleidt de ouders en het kind met deze zorgen.

Daniela Heijdemann is kindercoach en ze kijkt verder dan het negatieve gedrag van het kind. “Een kind hoeft zich niet aan te passen omdat anderen dat graag willen. In deze tijd wordt er meer verwacht en geëist van een kind.” Samen met jouw kind gaat ze op zoek naar zijn/haar ware ik. Wie ben jij diep van binnen? Waar ben jij goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten en wat kunnen anderen van jou leren? Hierdoor krijgt het kind meer rust.

“Uit creativiteit kun je veel meer halen, bijvoorbeeld tijdens het tekenen komen de mooiste verhalen naar boven bij de kinderen.”

Een traject duurt vijf tot zeven sessies. Door middel van spel, creatieve opdrachten, visualisaties, meditaties en beweging worden de kwaliteiten van het kind ontdekt.

Kijk voor meer informatie op de website van ‘Dit Ben IK Kindercoaching’

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van kindercoaching Dit ben IK

Meer over ondernemen in Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Tekst: Jorai Güllü en Judith Nijlant

Een productie van RTV Sternet