VIDEO Klompenpad geopend in Rekken

Het Reckense Markepad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Rekken.

Op de grens van Gelderland met Duitsland is het nieuwe Klompenpad bij Rekken geopend voor wandelaars. De tocht gaat langs mooie zandpaadjes, door beekdal en hoogveen, langs leemlagen en de voormalige Kolonie in het mooie buitengebied van Rekken.

Je hebt er beslist geen klompen voor nodig, maar een paar stevige wandelschoenen is wel een aanrader.

Het klompenpad is tot stand gekomen onder coördinatie van stichting landschapsbeheer Gelderland in samenwerking met veel vrijwilligers en particuliere eigenaren. De rondwandeling is gemarkeerd in twee richtingen met rode klompjes. De route van 11 km is te verlengen tot 16 km.
Via de klompenpaden app is er leuke info te horen tijdens de wandeling.

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving.

Alle Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na realisatie onderhouden door vrijwilligers. Door op deze manier bewoners actief te betrekken bij de Klompenpaden en het boerenlandschap weer toegankelijk te maken hopen we bij te dragen aan de in stand houding en verbetering van een mooi landschap.

Kij voor meer informatie op de website van Klompenpaden

Meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet