VIDEO Kunstblik – Hans Martin Flamencogitarist

De uiterst sympathieke Hans Martin neemt kunstblik mee naar Andalusië.

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen. Steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp genieten van cultuur. In Haaksbergen en de omgeving zijn veel cultuurmakers en kunstenaars actief. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Kunstblik stond op een zonnige te luieren bij de beeldentuin in Haaksbergen. Tot daar een man met gitaar aan kwam wandelen. Eenmaal dichterbij bleek het de aardige Hans Martin te zijn. Hij wilde een paar uurtjes gaan spelen voor de bezoekers van de beeldentuin. De spontane verrassing beviel zeer goed en de waardering van de bezoekers was groot.

Kunstblik kon het niet laten om van de gelegenheid gebruik te maken om de bescheiden Hans voor de camera trekken en lekker met hem aan de klets te gaan. Natuurlijk met muzikale intermezzo’s.

Kijk, luister en geniet!

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze door Haaksbergen en omgeving om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op soms ludieke wijze het hemd van het lijf. Op deze manier zetten zij kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Street Photography, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Hans Martin

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interview: Jolanda Bouwmeesters en Erik Loman
Montage en tekst: Mika Bossink en Jolanda Bouwmeesters
Foto’s: Conan Street Photography
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet