VIDEO Kunstblik op bezoek bij de Oerbössels

Op een regenachtige avond kreeg de Stichting Art4More een paniekerige oproep van Carnavalsgroep de Oerbössels. De onderdelen van de door hen gebouwde carnavalswagen was helemaal klaar en nu wilden ze ze gaan beschilderen. Maar hoe breng je met de kwast nou extra diepte en mooie effecten aan?

Carnavalsgroep de Oerbössels is een gezellige club uit Haaksbergen van ongeveer 20 personen. Ze houden van een feestje maar helemaal van carnaval. En daar hoort een mooie wagen bouwen natuurlijk bij!

Art4More wist raad en diepte kunstenares Hennie Verbeek uit haar uitgebreide kunstenaarsnetwerk op, die zich meteen enthousiast richting werkplaats spoedde voor een korte les in schildertechniek. Kunstblik hobbelde er achteraan om eens te begluren hoe dat nou precies in zijn werk ging in die werkplaats. Uiteraard met de nodige bombarie, herrie en lawaai!

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze door Haaksbergen en omgeving om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op soms ludieke wijze het hemd van het lijf. Op deze manier zetten zij kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Calvert, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van carnavalsgroep de Oerbössels

Kijk hier voor meer nieuws over carnaval

Kijk alle video’s van Kunstblik

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interviews: Jolanda Bouwmeesters en Erik Loman
Montage en tekst: Constance van Wolferen en Jolanda Bouwmeesters
Foto’s: Conan Calvert
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet