VIDEO Kunstblik – Youri ten Dam

In de zomer van 2022 bracht hij een kunstwerk via zijn muziek tot leven tijdens ‘the sound of art’.

Deze 19 jarige muzikale vrolijke hartenbreker uit Hengevelde speelt gitaar, mondharmonica en zingt de sterren van de hemel. Hij covert rock, country en blues, maar schrijft ook eigen muziek. Tijdens de opnames voor kunstblik in café Dwars speelde en zong hij zo goed dat hij al meteen een contract voor een avond optreden aangeboden kreeg. Hoe mooi is dat!

In de zomer van 2022 bracht hij een kunstwerk via zijn muziek tot leven tijdens ‘the sound of art’ in de beeldentuin in Haaksbergen en op 11 december 2022 speelt hij de huiskamers plat tijdens noabermuziek.

Over Kunstblik

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze de gemeente Haaksbergen door om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op soms ludieke wijze het hemd van het lijf. Op deze manier zetten zij kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Street Photography, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie op de instagram pagina van Youri ten Dam

Kijk voor meer informatie op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s van Kunstblik

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interview: Jolanda Bouwmeesters en Erik Loman
Montage en tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto’s: Conan Street Photography
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet