VIDEO Mahmut Celik gedecoreerd tijdens lintjesregen 2022

Door zijn betrokkenheid bij de werkgroep ‘Anne Frankproject’ had hij een echte rol in het samenbrengen van mensen in Haaksbergen.

Mahmut Celik begon 25 jaar geleden als vrijwilliger bij de werkgroep Samen Anders. In die rol toonde hij grote inzet om activiteiten op te zetten die bijdroegen aan tolerantie en een betere samenleving. Ook in zijn tien jaar als voorzitter en later als lid van de Turks Islamitische Vereniging zette hij zich in om mensen bij elkaar te brengen en van elkaar te laten leren. Door zijn betrokkenheid bij de werkgroep ‘Anne Frankproject’ had hij een echte rol in het samenbrengen van mensen in Haaksbergen.

Op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning vindt weer de Algemene Gelegenheid plaats, die in de volksmond bekend staat als de Lintjesregen. Koninklijke onderscheidingen zijn er dit jaar voor Haaksbergenaren Nilgün Büyür, Gea ter Heide, Mahmut Celik, Leon Leeters, Hendrik-Jan Scheggetman, Henri Scholten, Jan Slotman en Jan Wibbelink. Alle acht worden zij door burgemeester Rob Welten voorzien van de bijbehorende decoraties.

Camera: Seyma Akpinar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Seyma Akpinar
Een productie RTV Sternet

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen