VIDEO Marathon Inline Cup

Mooi peloton aan de start in Haaksbergen.

De Industriestraat 44 in Haaksbergen was het strijdtoneel van de regionale #freewheelinlinecup. In meerdere categorieën (van junioren, tot masters voor zowel de heren als dames) werden de lagers gesmeerd.

Ook de landelijke vrouwen en mannen waren aanwezig in Haaksbergen. Deze keer niet op ijs maar op asfalt.

Patricia Koot heeft vrijdagavond haar eerste zege in de Marathon Inline Cup gepakt. In Haaksbergen was ze de beste bij afwezigheid van onder anderen Lianne van Loon. Jordy Harink soleerde bij de mannen naar winst.

Na haar tweede plaats eerder deze maand in Nijeveen achter Lianne van Loon was het nu raak voor Patricia Koot. De rappe rijdster uitkomend voor Skeelerteam Habovo versloeg Sofia Schilder en Jet Fransen in de sprint. Die Noord-Hollandse tandem reed oplettend in een verder tamme wedstrijd. Zij waren de aanstichters van de uitgedunde groep die streed om de podiumplekken. Ook Esther Kiel probeerde het nog een paar keer, maar zij kwam tekort om uit de greep van de groep te blijven. Kiel moest genoegen nemen met de achtste plek. Voor Koot was het haar eerste zege in de Marathon Inline Cup nadat ze vorig jaar ook al enkele ereplaatsen bij elkaar reed.

Bij de mannen was het startveld in Haaksbergen sterk bezet en kreeg het selecte gezelschap toeschouwers een levendige koers voorgeschoteld. In het laatste kwart van de wedstrijd reed Jordy Harink weg uit de kopgroep, hij bleek een maatje groter dan de rest. Hij reed op de mooie asfaltbaan van Haaksbergen maar liefst 44 seconden weg van de vier achtervolgers. Uit die groep won Gary Hekman de sprint voor de tweede plek terwijl Ronald Haasjes op de derde plek aan de meet kwam. Harm Visser werd vierde voor Jorian ten Cate. Luc ter Haar miste de slag en moest genoegen nemen met de zesde plek.

Alle uitslagen van zowel de regionale als landelijke competitie kun je terug vinden op de sportity app.

Kijk voor meer informatie op de website van IJsch

Kijk voor meer informatie op de website van de KNSB

Meer sport in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: Johan Voortman
Camera: Johnny Nassar en Christa Wensink
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet