VIDEO Markt Haaksbergen maakt Statement: Gooi de markt weer open!

“Woensdag 24 Februari is de markt na 11 weken weer compleet in Haaksbergen!”

De deelnemers aan de Markt Haaksbergen maakten op woensdag 24 februari een gezamenlijk statement: Gooi de markt weer open!

“Wij zijn als markt 1 en ondeelbaar. De warenmarkt is het grootste warenhuis in de frisse buitenlucht. Wij gaan als 1ste markt van Nederland een statement afgeven richting de overheid! 2 maart moeten we open. Geef de burgemeester de vrijheid om in zijn gemeente te bepalen of de markt open kan.”

Dat is de boodschap van het bestuur van de stichting markt Haaksbergen richtign de lokale en landelijke politiek. Volgens de initiatiefnemers is het niet meer uit te leggen aan de klanten waarom de non-food niet op de markt mag staan. De markt is de meest verantwoordelijke plek voor je inkopen, zeggen ze. Waarom mag je wel je inkopen doen in gesloten ruimtes en niet in de frisse buitenlucht?

De marktondernemers vinden het onbegrijpelijk: “Op de markt is het goed geregeld. We voldoen aan alle RIVM-maatregels en protocollen. Voor de Lock down was het perfect geregeld. We kunnen niet langer dicht blijven. Het water staat aan onze lippen. Voorraden verdampen net zoals in de winkels. Als er nu niks gebeurt dan is het straks een gatenkaas op de markt.”

Tijdens onze demonstratie volgen de actievoerders de opgestelde corona regels: Alle non-food kramen zijn afgezet met rood-witte linten en er hangen borden met slogans. Geen verkoop van goederen, wel opname van bestellingen. Ondernemers delen flyers uit met 1.5 m afstand in acht.

Tijdens de demonstatie overhandigden de actievoerders een rapport aan de burgemeester waarin ze naar eigen zeggen aantonen dat de markt in zijn geheel verantwoord open kan.

Kijk meer Video’s uit Haaksbergen

Meer over Ondernemen in Haaksbergen

Camera: Ton Lenderink
Montage: Constance van Wolferen
Tekst: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet