VIDEO MBS Najaarsstoomdag 2020

RTV Sternet was aanwezig bij de najaarsstoomdag van het MBS.

Vanwege de coronamaatregelen is de najaarsstoomdag anders verlopen dan voorgaande jaren. Er was personeel ingezet dat de treinen goed schoonhield, op de stations moesten de mensen de anderhalve meter afstand van elkaar behouden en de capaciteit was teruggebracht van driehonderd naar honderd personen. De bezoekers moesten van tevoren online kaarten kopen. Daardoor konden de medewerkers van het MBS het aantal deelnemers goed in de gaten houden.

De deelnemers moesten zich eerst melden bij de receptie. Daar kregen ze een vaste plek toegewezen en werd ze verteld dat ze niet mochten lopen in de trein. Alle locomotieven waren te bewonderen in actie en de dienstregeling was uitgebreid. Er werd vaker gereden dan normaal tussen Haaksbergen en Boekelo. De mensen konden ook verschillende goederentreinen over het spoor voorbij zien komen.

Naast de stoomtreinritten was er op beide stations van alles te zien, onder andere een mini-stoomtrein, stoommachines en prachtige modelbanen. Rond het station van Boekelo was ook van alles te beleven. De Boekelose ondernemers organiseerden hun jaarlijkse Oude Voertuigendag. De bezoekers konden een rondje door het centrum maken met de voertuigen en vele bijzondere oldtimers ontdekken. Ook waren er verschillende legotafels voor de kleine kinderen. De horeca was gesloten in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.

Camera en Montage: Johnny Nassar
Interview: Jayden Hauber
Tekst: Jaimy Waanders
Een productie van RTV Sternet