VIDEO Mevr. Azarja Fransen-van Kempen koninklijk onderscheiden

Vrijdag 26 april is mevr. Azarja Fransen-van Kempen, inwoonster van Haaksbergen, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op deze laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning vindt de Algemene Gelegenheid plaats, die in de volksmond bekend staat als de Lintjesregen. Lintjes zijn er in Haaksbergen dit jaar voor Wim Fransen, Azarja Fransen-van Kempen, Luit Kruizenga, Rinus Noordink en Dorien Waanders. Alle vijf worden zij door burgemeester Rob Welten voorzien van de bijbehorende decoraties.

Azarja Fransen-van Kempen toont een grote betrokkenheid bij het welzijn van anderen. Dit begon in 1974 met pleegzorg voor een jongen uit Berlijn, waarbij ze liefdevol voor hem zorgde tot aan zijn overlijden in 1981. Vanaf 1980 organiseerde en begeleidde ze samen met haar man de meerdaagse busreizen voor Haaksbergenaren die dat door gezondheidsproblemen zelf niet konden, waardoor velen een onvergetelijke vakantie beleefden. Naast haar pleegouderschap voor een dochter vanaf 2006, heeft ze zich steeds actief ingezet bij de Kunstkring Haaksbergen, de stichting Beeldende Kunst Haaksbergen, en de Wittemgroep voor oecumenische bevordering. Ook heeft ze het Automaatje binnen Haaksbergen ondersteund en een buurtkast opgezet voor mensen in financiële nood. Sinds 2022 vervult ze met liefde en toewijding de rol van mantelzorger.

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Constance van Wolferen
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Tekst: Gemeente Haaksbergen
Een productie van RTV Sternet