VIDEO Muzikale huiskamer in de Ariënsschool

Muziek verbindt en helpt bij de verwerking van nare situaties in je leven.

Noabermuziek

Tijdens Noabermuziek 2022 was de huiskamer van de voormalige Ariënsschool een locatie waar vluchtelingen muziek maakten. Mooi om naar te luisteren, te dansen en eventueel mee te zingen. Muziek maken doe je niet alleen voor jezelf. Het verbindt en heeft geen taal nodig, het is heel fijn om muziek te maken met en/of voor anderen.

Emoties verwerken

Salvador is een jonge singer songwriter en oefent zijn pianospel in de kunstzaal in de Kappen. Benno Molenkamp hoorde hem spelen en zingen en dacht: zo’n jong talent verdient meer kansen, daar maak ik een afspraak mee. Zo gezegd zo gedaan. Salvador zelf zou heel graag met zijn muziek mensen willen helpen, die in een moeilijke periode in hun leven zitten.

Muziekinstrumenten

Veel musici zijn oorlogsgebieden ontvlucht, zonder hun instrument. Noabermuziek zet zich in om instrumenten in te zamelen, die aan vluchtelingen gedoneerd worden.

CCH
De Cultuur Coalitie Haaksbergen brengt vernieuwing en innovatie in de Haaksbergse kunst en cultuur. Jaarlijks organiseert CCH met dat doel enkele vernieuwende evenementen die aan een zo groot mogelijk publiek laten zien wat er mogelijk is aan kunst en cultuur in Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van Noabermuziek

Kijk voor meer informatie op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Meer Cultuur uit Haaksbergen

Kijk meer Video’s uit Haaksbergen

Volg het Nieuws uit Haaksbergen

Camera: Gianluca Lucchetti, Marron Aarnoudse
Interview en montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet