VIDEO NK BMX 2021 bij DVO – zaterdag

DVO Haaksbergen bestaat 40 jaar en organiseert daarom het Nederlands Kampioenschap BMX.

Op 3 en 4 juli 2021 vond het NK BMX 2021 in Haaksbergen plaats. Voor dit kampioenschap zijn ruim 700 rijders gekwalificeerd en ingeschreven. In verband met corona werd de wedstrijd opgesplitst in twee dagen in plaats van één dag. Het aantal rijders werd verdeeld over twee dagen, waardoor een minimaal aantal mensen op de locatie aanwezig was. Op zaterdag kwamen aan bod: de jeugd van 7- tot en met 12 jaar en ‘Cruisers’ in alle leeftijdsklassen.

Over DVO Haaksbergen

BMX Club DVO (Door Vrienden Opgericht) Haaksbergen organiseert jaarlijks meerdere BMX wedstrijden. Ook organiseert DVO EHBO en trainer cursussen. De ouders kunnen aan de cursussen mee doen mits ze dan ook inzetbaar zijn tijdens activiteiten, evenementen of wedstrijden.

Om iedereen de mogelijkheid te geven kennis te maken met fietscross of BMX zoals we tegenwoordig ook zeggen, is het mogelijk om proeflessen te volgen. DVO Haaksbergen heeft de beschikking over eigen materiaal. Gedurende een proefperiode van 5 aaneengesloten lessen(indien onderbreking even melden) kan je gebruik maken van een fiets, helm, body-protector en handschoenen. Dit om te kijken of je deze sport wilt gaan beoefenen, alvorens je de benodigdheden aanschaft.

Kijk voor meer informatie op de website van DVO Haaksbergen

Meer sport uit Haaksbergen

Kijk video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar, Stefan Willems, Matthijs Prins
Interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet