VIDEO Online open huis bij openbare basisschool Molenbeek in Usselo

Leerlingen Assink Lyceum bouwen virtueel een 360 graden rondleiding

Dankzij leerlingen van het Haaksbergse Het Assink lyceum konden ouders en leerlingen virtueel een 360 graden rondleiding krijgen door openbare basisschool Molenbeek in Usselo. Ook voor nieuwe leerlingen en ouders opende de school via een promotiesite haar deuren op afstand.

Promotie

Op verzoek van de kinderraad van Molenbeek maakten een groepje eerstejaars havo-vwo-leerlingen van het Assink lyceum in Haaksbergen een speciale site met een virtuele rondleiding. Linda Kok, docent op de middelbare school vertelt over het initiatief: ‘Het project maakt onderdeel uit van het onderwijsprogramma ‘Toptijd’ waar leerlingen hun eigen talenten leren ontdekken.” Ze werken samen aan thema’s binnen verschillende keuzegebieden zoals; ondernemerschap, design, technologie, gezondheid en internationalisering. Daarnaast mogen ze zelf ook een thema aandragen.’

Virtuele rondleiding

Om de rondleiding ‘echt’ te maken, gebruikten de leerlingen een 360 gradencamera, die alles om hem heen vastlegt op beeld. Dat zorgt voor een unieke beleving. Sebile Temel, docent op basisschool de Molenbeek: “We vonden het een geweldig idee dat de werkgroep gebruik zou maken van deze camera. Vooral voor ouders die onze school niet kennen, is het ook een mooi virtuele rondleiding.”

Toppers

De leerlingen van de werkgroep ‘Toptijd’ zijn enthousiast over het eindresultaat. Sommige kunnen zelfs niet wachten op een volgende opdracht, zoals Sanne. Zij zou graag een virtueel kijkje nemen in een supermarkt. Linda Kok bejubelt haar leerlingen: “Ze zijn gedreven en hebben met elkaar geleerd samen te werken. Wat ik nog het meeste bewonder is de zelfverantwoordelijkheid die ze hebben getoond om dit project tot een goed einde te brengen. Voor mij zijn het toppers.”

Meer informatie vind je op de website van het Assink

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer nieuws uit Haaksbergen

Camera: Christina Ordelman, Kevin ter Maat en Eirini Kaskamanidis
Interview: Christa Wensink en Kevin ter Maat
Montage: Kevin ter Maat
Tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Sternet