VIDEO Ontmoetingspark De Greune is een plek voor àlle Haaksbergenaren!

Door allerlei nieuwe voorzieningen is hier het afgelopen jaar een fijne plek ontstaan voor jong en oud.

Op Sportpark De Greune is met Ontmoetingspark De Greune een prachtige plek ontstaan. Waar jong en oud elkaar ontmoeten, zich ontwikkelen, plezier hebben en presteren. Waar gesport wordt, maar ook een praatje gemaakt wordt en spelletjes worden gedaan. Begin dit jaar is begonnen met dagbesteding en werkervaringsplekken. Ontmoetingspark De Greune is een plek voor álle Haaksbergenaren.

Ontmoetingspark De Greune ligt op Sportpark De Greune, aan de groene rand van Haaksbergen. Door allerlei nieuwe voorzieningen is hier het afgelopen jaar een fijne plek ontstaan voor jong en oud. Denk aan de beleefspeeltuin met fitnesstoestellen en een heuse jeu-de-boulesbaan. Het ontmoetingspark is een plek waar jongeren zich prima kunnen vermaken. Maar actieve senioren óók! Waar sportmiddagen georganiseerd worden en alle mogelijke doelgroepen zich welkom kunnen voelen. Een plek dus voor iedereen.

Bijzonder trots

Het ontmoetingspark is ook een plek waar ouderen, samen met de mensen van Aveleijn, nu twee dagen in de week terecht kunnen voor dagbesteding. Dat bevalt inmiddels zo goed, dat met de gemeente Haaksbergen is afgesproken deze dagbesteding verder uit te bouwen, voor iedereen en voor alle leeftijden. “Als stichting zijn we vanzelfsprekend bijzonder trots op wat we hier samen bereiken. Het is toch mooi dat we in deze tijd een structurele en zorgkostenbesparende oplossing kunnen bieden”, aldus bestuurder Leon Klaczynski.

Geweldige voorziening

“Sommige inwoners krijgen ondersteuning van de gemeente”, legt wethouder Antoon Peppelman uit. “Denk aan de Wmo, de bijstand of de jeugdwerkers van Skillz. We kunnen nu een geweldige voorziening bieden in Haaksbergen, waar we eerder buiten de gemeentegrenzen moesten zoeken. Dat scheelt natuurlijk geld. Maar belangrijker is dat àlle inwoners nu de mogelijkheden van het ontmoetingspark in volle glorie kunnen ontdekken. Of je nou alles nog zelf kan of dat je een beetje hulp nodig hebt. Dit is een plek voor àlle Haaksbergenaren!”

Pipowagen

Initiatiefnemer Richard Migchielsen ziet dat het ontmoetingspark voorziet in een behoefte. “Mensen leggen hier contacten, zijn zinvol bezig en werken aan zichzelf. We klussen ook samen, waarbij we ons uiteraard aan de coronaregels houden. We maaien het gras, schilderen een hek en zetten koffie. Onlangs hebben we een pipowagen gekocht, die we op het sportpark kunnen gebruiken bij sportwedstrijden. Die wagen zetten we samen in elkaar. We denken ook na over een moestuin, waar we groenten willen verbouwen waar we later mee gaan koken.”

Wie meer wil weten over de mogelijkheden van het Ontmoetingspark, kan contact opnemen met Richard Migchielsen via telefoonnummer 06 – 2099 5262.

Kijk op de website van ontmoetingspark De Greune

Volg het laatste nieuws uit Haaksbergen

Meer video’s uit Haaksbergen

Meer over ondernemen in Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar en Eirini Kaskamanidis
Interviews: Christa Wensink en Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet