VIDEO Open dag Brandweer Twente kazerne Haaksbergen

Na een aantal jaren zonder open dagen was op zaterdag 30 april een bezoek aan de Brandweerkazerne weer mogelijk.

De brandweer in Haaksbergen bestaat dit jaar 300 jaar. Om dit bijzondere jubileum te vieren organiseert de brandweer samen met de gemeente in 2022 meerdere festiviteiten. Daarnaast is de brandweer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. ‘Reden genoeg om een open dag te organiseren’, aldus Klaas Reuvers, kazernecoördinator van Haaksbergen.

Zo kwam het grote publiek massaal een kijkje nemen in het leven van de brandweer bij de open dag. Er was genoeg te beleven voor jong en oud. Zo lieten de brandweermannen zien hoe ze wasmachines blussen en hoe ze omgaan met iemand die bekneld in een auto zit. Ook kinderen mochten meehelpen met het blussen van voorwerpen en het knippen van een auto.

Werving nieuwe vrijwilligers

Haaksbergen is een brandweerkazerne waar gebruik wordt gemaakt van vrijwilligers. Bij een melding komt de vrijwilliger van zijn werk of van huis naar de kazerne, om vervolgens uit te rukken en hulp te verlenen. Vooral voor de inzet overdag zoekt de Brandweer Haaksbergen nieuwe vrijwilligers: enthousiaste mensen die zich in willen zetten voor de maatschappij: ‘Een open dag is een ideaal moment om met mensen in gesprek te gaan en hen te enthousiasmeren voor de brandweer’, aldus Klaas Reuvers.

Kijk voor meer informatie op de website van Brandweer Twente

Kijk meer video’s uit Haakbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Sander Lagewaard, Matthijs Prins
Interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet