VIDEO Open imkerijdagen bij Erve Hanebulten

Het was een drukke boel bij de open dagen van de imkerij bij Erve Hanebulten.

Erve Hanebulten heeft een imkerij met ongeveer 60 bijenvolken. De hele dag door kwamen mensen langs. Geïnteresseerd keken ze toe hoe bijvoorbeeld het oogsten van honing in zijn werk gaat. Kinderen mochten een kaars maken van bijenwas en ze konden geschminkt worden. Ook mocht je kijken in de bijenkast om te zien hoe een bijeenvoegen leeft en werkt. RTV Sternet had het geluk de geboorte van een bij (een werkster) vast te leggen.

Over Erve Hanebulten

Erve Hanebulten bevindt zich op een boerenerf aan de rand van natuurgebied Witte veen in Buurse. In 2012 is een kippenschuur omgebouwd tot 4 nieuwe boerderijappartementen voor 2-4-6 personen. De vier appartementen zijn gebouwd in de stijl van de boerderij en passen hierdoor ook goed bij het landschap.

Erve Hanebulten heeft een imkerij waarvan Frans ter Huurne de professionele imker is. Frans heeft ongeveer 60 bijenvolken. De bijenvolken zijn in staat om honing te produceren. De honing wordt verkocht in de boerderijwinkel.

Daarnaast bestaan de werkzaamheid van de imkerij ook uit koninginnenteelt. Indien mogelijk verkoopt de imkerij volkjes en/of koninginnen aan de imkers. De imkerij verkoopt ook materialen aan de imkers die ze nodig hebben voor het houden van bijen, een geeft desgevraagd ook adviezen.

Kijk voor meer informatie op de website van Erve Hanebulten

Kijk video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Matthijs Prins
Een RTV Sternet productie